Kereta Sewa Online Ipoh, Perak – WAHDAH

Ipoh yang merupakan jajahan negeri Perak semakin mendapat perhatian di kalangan pelancong – luar negara dan tempatan. Perjalanan yang hanya mengambil masa selama 2 jam dari ibu kota, Kuala Lumpur.

Kewujudan keretapi laju ETS merupakan antara faktor utama peningkatan bilangan pelancong ke Ipoh.

Malah, pelancaran laluan dua hala baru antara IPOH (Sultan Azlan Shah Airport) – Kuala Lumpur (KLIA2) oleh syarikat gergasi penerbangan tambang murah terkenal iaitu AirAsia menambah lagi kemeriahan sektor pelancongan di Ipoh.

Sewa kereta secara online dengan WAHDAH.my

Jika anda teringin makan angin ke Ipoh boleh lah anda cuba sewa kereta secara online dengan WAHDAH. Anda hanya perlu layari wahdah.my dan book kereta mengikut citarasa dan keperluan anda.

Pihak WAHDAH juga menyediakan servis “pick up & return” di airport. Jadi anda terus dapat kereta anda bila tiba di Airport Ipoh. Cuma pastikan anda book kereta 12 jam sebelum anda tiba di Ipoh. Ini bagi memudahkan pihak WAHDAH menyediakan kereta anda sebaik mungkin.

Apa yang best nya dengan WAHDAH ni? Anda tidak perlu risau tentang keadaan kereta, free 15% diskaun untuk “first time booking” dan berbagai diskaun serta “free upgrade” kereta bagi yang mendaftar sebagai ahli WaClub Premium. Proses booking adalah “cashless”. Ya. Canggih kan.

Pembayaran juga melalui PayPal. Anda juga boleh membuat pembayaran melalui kredit/debit kad atau online banking. Ianya sangat mudah, cepat dan selamat.

Alang-alang anda nak pergi makan angin di Ipoh, di sini kita senaraikan beberapa tempat yang wajib anda lawati apabila berada di Ipoh. Boleh lah anda rancang masa percutian anda di Ipoh dengan sebaik mungkin.

Lokasi Wajib Singgah di Ipoh

  1. Lost World of Tambun

  • Lokasi: Sunway City Ipoh
  • Waktu buka: 11 pagi – 6 petang
  1. Taman Rekreasi Gunung Lang

  • Lokasi: Taman Rekreasi Gunung Lang Off Jalan Kuala Kangsar
  • Waktu buka: 8 pagi – 12 tengahari / 1.30 PM – 6.00 PM
  1. Ipoh Railway Station

  • Lokasi: Jalan Panglima Bukit Gantang Wahab
  • Waktu buka: 8 pagi – 12 tengahari
  1. Kellie’s Castle

  • Lokasi: Batu Gajah, Perak
  • Waktu buka: 9 pagi – 6 petang
  1. Fantasy House Trick Art

  • Lokasi: Fantasy House Trick Art 16, Jalan Market
  • Waktu buka: 9 pagi – 6 petang
  1. Gerbang Malam

image by wanderandblossom
  • Lokasi: Jalan Tahwil Azhar
  • Waktu buka: 8 malam – 3 pagi
  1. Tasik Cermin Gunung Rapat

  • Lokasi: Persiaran Pinggir Rapat 5a
  • Waktu buka: 8 pagi – 5 petang
  1. Gua Tempurung

  • Lokasi: Pusat Pelancongan Gua Tempurung, Gopeng
  • Waktu buka: 9 pagi – 4 petang
  1. Muzium Yasmin Ahmad

  • Lokasi: Lorong Panglima (belakang Container Hotel)
  • Waktu buka: 10 pagi – 4 petang
  1. Art of Old Town

  • Lokasi: Market Street, Jalan Tun Sambanthan, Jalan Padang, Jalan Bijeh Timah, Concubine Lane 3
  • Waktu buka: Siang hari, natural lighting untuk bergambar

Untuk gambaran lanjut tentang tempat menarik tu, korang boleh google ‘’image’’. Banyak gambar menarik buat rujukan korang. Nanti kan entri untuk setiap lokasi menarik ini.

Ingat kereta sewa online, ingat WAHDAH.my

Selamat bercuti!

Leave a Comment